دیتاسنتر چیست؟

دیتاسنتر چیست؟ دیتاسنتر (Data Center) یا مرکز داده به مکانی گفته می‌شود که گروه عظیمی از سرورهای کامپیوتری و تجهیزات شبکه‌ با استفاده از امکانات زیرساختی و ارتباطی برای رایانش و میزبانی مجموعه‌ بزرگی از داده‌ها، گرد هم آمده‌ باشند. به بیان دیگر، دیتاسنتر محل استقرار تعداد زیادی از سرورهای کامپیوتری است که در کنار یکدیگر و بدون وقفه، امور مربوط به رایانش، ذخیره‌سازی و انتقال داده‌ها را انجام می‌دهند.

دیتاسنتر چیست؟

دیتاسنتر چیست؟

ساختمانهای بیشتر این مراکز دارای سیستمهای امنیتی مدرن ، تهویه ، اطفاء حریق و سیستمهای توزیع نیروی برق هستند که مجهز به سیستم برق اضطراری (یو پی اس و دیزل ژنراتور) هستند. پیاده سازی مرکز داده معمولاً مبتنی بر شبکه بزرگی از منابع پردازش و ذخیره است که از طریق یک زیرساخت ارتباطی قدرتمند ، امکان ارائه خدمات اینترانت (محلی و درون سازمانی) یا انتقال داده از طریق اینترنت را در مقیاس کوچک یا بزرگ فراهم می کند.

اهمیت مراکز داده برای سازمانها و مشاغل

در دهه های اخیر ، به دلیل کاهش قیمت تجهیزات رایانه ای و امکان دسترسی ساده و همه جانبه به اینترنت پرسرعت و همچنین وابستگی روزافزون مشاغل به فناوری اطلاعات ، تقاضا برای خدمات مرکز داده به طور قابل توجهی رشد کرده است. امروزه مراکز داده نقشی اساسی و بسیار مهم در اقتصاد دیجیتال ایفا می کنند و طیف گسترده ای از حوزه های مهم را برای دولت ، جامعه و تجارت پشتیبانی می کنند.
حجم فعالیت برخی سرویس های اینترنتی به قدری زیاد است که در برخی موارد ، حتی تا 10 سرور رایانه نیز پاسخگوی نیاز شما نیست. در چنین شرایطی ، فقط یک شبکه عظیم متشکل از صدها یا حتی هزاران سرور کامپیوتر قادر به پاسخگویی به نیازهای این ذخیره سازی داده ها ، محاسبات و خدمات انتقال است. از منظر سازمانی در فناوری اطلاعات ، مراکز داده بستر لازم را برای استقرار و استقرار بی وقفه برنامه های سازمان ها و فعالیت های آنها فراهم می کنند.

مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) ، برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) ، ایمیل ، ذخیره سازی ، پشتیبان گیری و به اشتراک گذاری پرونده ، داده های بزرگ ، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین ، خدمات ارتباطات داخلی ، انتقال داده های یکپارچه ، پردازش و محاسبات از جمله رایج ترین برنامه های کاربردی مراکز داده در سازمان ها ، دانشگاه ها و شرکت های مختلف. شرکت های بزرگی مانند گوگل ، مایکروسافت و آمازون با تأسیس مراکز داده در نقاط مختلف جهان دائماً در تلاشند تا زیرساخت های لازم را برای تأمین نیازهای مختلف جامعه بین المللی در نقاط مختلف جهان فراهم کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *